Parkeren Brussel Zaventem Airport

Bekijk en vergelijk de parkeermogelijkheden bij Brussel Airport en maak direct een reservering
Voer uw reisgegevens in en vergelijk het beschikbare aanbod!
timo pop
Large terminal
 • Compare parking
  Vergelijken

  Vergelijk parkeeropties bij betrouwbare aanbieders.

 • Book safely online
  Boeken

  Kies een parkeerplaats met de door u gewenste opties en betaal veilig online.

 • Show booking at parking
  Parkeren

  Laat bij aankomst uw voucher zien, geprint of op uw telefoon, en parkeer uw auto.

 • Enjoy your holiday
  Relaxen

  Ga onbezorgd op reis in de wetenschap dat uw auto in veilige handen is.

Brussels Airport faciliteerde in 2017 maar liefst 237 duizend vluchten, die ruim 24,8 miljoen reizigers naar hun bestemming hebben gebracht. Hiermee is de luchthaven de grootste van België! Brussels airport is gevestigd in de gemeente Zaventem. Dit ligt 12 kilometer van de hoofdstad Brussel. Dit is een van de redenen dat vanaf 2006 de naam van de luchthaven officieel in Brussels Airport veranderde in plaats van Zaventem Airport. De voornaamste reden voor deze verandering is om zo 20 andere belangrijke vliegvelden rechtstreeks te verbinden.

Echter begint de reis van al deze miljoen passagiers niet op het vliegveld, maar op de weg hiernaartoe. Zij komen grotendeels met hun auto via de A201 en de R0 oftewel, de ring omtrent Brussel. Toch heeft Parking luchthaven Zaventem ‘maar’ een capaciteit van 10.600 plaatsen. Met deze beperkte parkeerplekken kan het grote aantal reizigers niet worden opgevangen. Om die reden kan het vinden van een parking Zaventem luchthaven nog een hele klus worden en veel stress opleveren wanneer u een vlucht moet halen! Gelukkig zijn er nog veel meer parkeermogelijkheden rondom Brussels Airport. Echter is het zoeken naar uw ideale parkeerplek lastig, omdat er weinig overzicht is over alle verschillende mogelijkheden. Met behulp van ons platform, kunt u eenvoudig alle verschillende parkeermogelijkheden vergelijken en zo een weloverwogen keuze te maken!

Waarom kiezen voor Parkeren Brussel Airport?
 • Best prices Altijd de laagste prijs
 • Short booking time Binnen 2 minuten gereserveerd
 • No reservation needed Geen reserveringskosten

Parkeermogelijkheden Brussels Airport

Wilt u graag parkeren Zaventem? In bovenstaand overzicht kunt u eenvoudig aflezen welke parking uitspringt op welk gebied! Naast de 10 officiële parkeerplekken, zijn er nog vele budgetaanbieders. U hoeft op onze website enkel in te vullen wat u wensen qua parkeren zijn en deze parkeerplaatsen worden voor u op een rijtje gezet. Zij worden met elkaar vergeleken op basis van de veiligheid, faciliteiten en de aangeboden services. Op die manier heeft u binnen 2 minuten gereserveerd, zonder reserveringskosten!

Officiële Parkeerplaatsen van Brussels Airport

Er zijn maar liefst 6 officiële parkeerplekken beschikbaar bij Parking Zaventem. Deze zijn enkel te boeken via Brussels Airport zelf. Maar omdat deze door de luchthaven niet duidelijk beschreven worden, hebben wij er hieronder een aantal voor u beschreven:

 • P3 Holiday is perfect voor vakantiegangers die voor langere tijd willen parkeren. Er zijn elektrische laadpalen aanwezig en het is ongeveer 5 minuten lopen naar de vertrekhal met uw bagage na het parkeren.
 • P1 Front heet zo, omdat deze direct voor de luchthaven ligt. Om diezelfde reden wordt deze Zaventem parking ook gebruikt als Kiss&Ride locatie. Deze parking is dus een uitstekende keuze indien u dicht bij de luchthaven wilt parkeren, hier betaalt u dan ook de prijs voor.
 • Discount parking 1 & Discount parking 2 zijn meer voordelige optie van officieel parkeren Zaventem luchthaven. Bij deze parkings wordt u middels een shuttleservice naar de luchthaven gebracht en weer opgehaald.

Alternatieve Parkeerplaatsen van Brussels Airport

Omdat de officiële parkeerplekken toch de duurdere opties zijn, bieden wij u alternatieve parkeergelegenheden aan waar u tegen scherpe tarieven kunt parkeren. Hieronder staan er een aantal voor u beschreven:

 • Parking City biedt een overdekte parkeerplaats aan op slechts 4 minuten reisafstand van de luchthaven. Dit allemaal voor een zeer betaalbare prijs! Deze parking wordt daarnaast ook nog eens zeer uitstekend beoordeeld met een ruime 9.
 • Parkings Premier is al een bekende naam in Frankrijk, en nu dus ook bij de luchthaven van Brussel. Hier parkeert u in een overdekte parkeergarage mét sleutelbehoud. De shuttleservice is 24/7 beschikbaar en brengt u in 8 minuten naar de vertrekhal toe.
 • Aeropark1000 is al jaren een bekende parking op de Brusselse luchthaven. De shuttlebus brengt u in 7 minuten naar de luchthaven toe en dat 24 uur per dag. Het terrein is voorzien van camerabewaking voor de benodigde veiligheid.
 • OM Parking is ook zeer goed beoordeeld met een ruime 9. Gedurende 24 uur kunt u hier parkeren op een verhard parkeerterrein welke voorzien is van camerabewaking. De rit in de shuttlebus duurt ongeveer 8 minuten.

De voordelen van Parkeren bij Brussels Airport

Brussels Airport is redelijk eenvoudig bereikbaar met het openbaar vervoer. Er vertrekken meerdere treinen per dag vanuit Amsterdam Centraal naar uiteindelijk Brussels Airport in een reistijd van 3 uur.

Dit lijkt handig, mits u in de buurt van Amsterdam woont. In het andere geval is het reizen per auto wellicht eenvoudiger én vooral voordeliger! Zeker als u met meerdere personen reist, omdat het splitsen van benzine- en parkeerkosten vaak goedkoper is dan zo’n treinkaartje.

Een groot voordeel aan het parkeren luchthaven Zaventem is de infrastructuur die eromheen ligt. De luchthaven is zeer eenvoudig te bereiken met de auto via de ring omtrent Brussel. En het vervolgens parkeren, maken wij gemakkelijk voor u!

Komt u slechts iemand wegbrengen of ophalen? Dan mag u maar liefst 15 minuten gratis parkeren op P1, P2 of P3. Parkeert u liever langer en ergens met een lagere prijsklasse? Neem een kijkje op onze website en ontdek hoe veel u kunt besparen!

Extra Nuttige Informatie

De Top 5 Goedkoopste parkings vindt u hier

De Parkeertarieven van Brussels Airport vindt u hier

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving