Parkeertarieven Brussels Airport

Indien u via onze zuiderburen een vlucht boekt, is de kans groot dat u vanaf Brussels Airport zult vliegen. De luchthaven wordt ook wel Zaventem Airport genoemd en is de nationale luchthaven van België. Er vliegen jaarlijks ruim 25 miljoen reizigers met de luchthaven en hiermee is het tevens het grootste vliegveld van het land. Echter dienen al deze passagiers eerst bij de luchthaven te komen en het merendeel hiervan komt met de auto. Het zoeken naar een voordelige, betrouwbare en comfortabele vorm van parkeren Brussels Airport kan een chaotische klus worden.

Om die reden creëren wij wat orde en zetten we alle verschillende parkeermogelijkheden voor u op een rijtje! Zo kunt u een weloverwogen keuze maken en voorkomen dat u komt te zitten met onnodige hoge kosten parkeren Brussels Airport. Bent u geïnteresseerd in een van de parkeermogelijkheden? Klik simpelweg op het linkje van de desbetreffende parking en vindt uitgebreidere informatie. Daarnaast kunt u met behulp van onderstaand overzicht in een oogopslag de parkeertarieven Brussels Airport aflezen!

 

Overzicht van de Parkeertarieven bij Brussel Airport
ParkingKosten per weekService 
Nooya Parking€ 55,00 - week
€ 7,85 - dag
Shuttle
7 min
Reserveer
Parkings Premier Zaventem€ 58,00 - week
€ 8,28 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer
Star Parking€ 76,00 - week
€ 10,85 - dag
Shuttle
7 min
Reserveer
Aeropark 1000€ 78,00 - week
€ 9,75 - dag
Shuttle
7 min
Reserveer
Express Parking€ 78,00 - week
€ 9,75 - dag
Shuttle
4 min
Reserveer
Parking City€ 79,00 - week
€ 11,28 - dag
Shuttle
4 min
Reserveer
Nooya Parking - Valet€ 160,00 - week
€ 22,85 - dag
Valet
0 min
Reserveer
Star Parking - Valet€ 175,00 - week
€ 25,00 - dag
Valet
0 min
Reserveer
Express Parking Valet€ 180,00 - week
€ 22,50 - dag
Valet
0 min
Reserveer
OM Parking€ 250,00 - week
€ 31,25 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer
P3 Holiday Brussel (official)€ 123,00 - week
€ 15,38 - dag
Lopen
5 min
Informatie
Lock Parking Brussel (official)
€ 150,00 - week
€ 18,75 - dag
Lopen
2 min
Informatie
P1 Front Brussel (official)
€ 163,00 - week
€ 20,38 - dag
Lopen
2 min
Informatie

 

Overzicht van de parkeertarieven bij Brussels Airport

Als u bovenstaand overzicht van de tarieven parkeren Brussels Airport bekijkt, valt het u waarschijnlijk meteen op dat de budgetaanbieders goedkoper zijn dan de officiële parkeerplekken.

Zowel de shuttle- als de valetservice zijn voordeliger en overigens direct op onze website te reserveren! Deze shuttlebussen rijden via een flexibel schema waardoor u gegarandeerd binnen 30 minuten op weg bent naar de luchthaven. Indien u middels een valetservice parkeert, brengt de gecertificeerde chauffeur uw auto naar de parkeerplaats, terwijl u al aan het inchecken bent! De parkeerplaatsen op loopafstand zijn helaas enkel via Brussels Airport te reserveren, maar hier liggen de parking luchthaven Brussels tarieven wel aanzienlijk hoger.

 

Budget parkeermogelijkheden

Nooya Parking (€ 55,00 / week)

Logo Nooya Parking Brussel AirportNooya Parking ligt op nog geen 10 minuten van de luchthaven. De gratis shuttlebus brengt u naar het vliegveld en rijdt 24 uur per dag en 7 dagen per week. Laat uw auto met een gerust hart achter, daar het terrein 24/7 beveiligd wordt met camera’s. Verder kunt u ook uw eigen autosleutel meenemen op reis. Naast een shuttleservice, biedt Nooya Parking Valet ook het parkeren middels een valetservice aan (€ 160 per week). 

Boek nu →

 

Parkings Premier Zaventem (€ 58,00 / week)

Logo Parkings Premier Zaventem AirportHet overdekte terrein van Parkings Premier Zaventem wordt uiterst goed beveiligd door middel van een omheining plus slagboom. Daarnaast is de parking 24 uur per dag geopend én bewaakt. Een unieke mogelijkheid is dat u bij deze parkeergelegenheid uw autosleutels mee kan nemen op reis. Tijdens het parkeren wordt u netjes geholpen met uw bagage en er is zelfs een wachtruimte beschikbaar. Goed om te weten is dat de maximale doorrijhoogte 1,90m is.

Boek nu →

 

Star Parking (€ 76,00 / week)

Logo Star Parking Brussel AirportWilt u graag parkeren bij een zeer goed beoordeelde parkeerplaats? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor Star Parking. U parkeert standaard overdekt, zodat uw auto beschermd is tegen weersinvloeden. De shuttlebus brengt u in slechts 7 minuten naar de vertrekhal toe. Liever direct bij de luchthaven uitstappen? Kies dan voor Star Parking Valet (€ 175 per week).

Boek nu →

 

Aeropark 1000

Logo Aeropark1000 Brussel AirportAeropark1000 ligt op slechts 3 minuten van de snelweg af en ongeveer 7 minuten van de luchthaven af. Het terrein is dag en nacht geopend en er is altijd personeel aanwezig. Het verlichte buitenterrein heeft een goede beveiliging, is volledig omheind en verhard. Bij aankomst geeft u de autosleutel aan een medewerker die de auto voor u parkeert. De parking is 24 uur per dag geopend. 

Boek nu →

 

Express Parking

Logo Express Parking Brussel AirportExpress Parking heeft een overdekt parkeerterrein en ligt op slechts 3 kilometer van Brussels Airport. Bij aankomst op de parking overhandigt u de autosleutel aan een medewerker en kunt u de reis vervolgen met een gratis shuttlebus. De autosleutel wordt veilig opgeborgen in een kluis. De reistijd naar vliegveld Zaventem is ongeveer 4 minuten. Op de dag van terugkomst neemt u contact op met Parking Express Zaventem en staat de shuttlebus voor u klaar bij de terminal om u terug te brengen naar de parkeerplaats. De parkeerplaats is 24 uur per dag geopend.

Boek nu →

 

 

Officiële Parkeermogelijkheden

Hieronder staan alle luchthaven Brussels parking tarieven gegeven, iedere parking met een korte toelichting. Indien u meer informatie wenst over de desbetreffende parking, kunt u simpelweg op de link in de tekst klikken. Deze officiële parkings zijn duurder dan de budgetparkings en niet via ons platform te reserveren. Daarnaast bestaan er bij deze parkeergelegenheden minder annuleringsmogelijkheden.

P1 Fast Zone (€ 208,00 per week)

P1 Fast Zone Brussel AirportDe Fast zone is de duurste parkeergelegenheid omtrent Brussels Airport en maakt deel uit van de P1 Front parking. U wordt gegarandeerd dat dit de snelste toegang tot de vertrekhal van Brussels Airport is en dit maakt het de ideale parking voor zakenreizigers die graag inchecken in een recordtijd. De parking heeft slechts 165 plaatsen. Online reserveren is NIET mogelijk.

 

P1 VIP (€ 236 per week)

P1 VIP Brussel AirportGeeft u de prioriteit aan extra beveiliging en een uitstekende service? Dan is de P1 VIP Parking wellicht een goede keuze! De parking bevindt zich op slechts 100 meter van de luchthaven af en is daarmee op 1 minuut loopafstand gelegen. Het is mogelijk om vooraf een plekje te reserveren. Het is met een tarief van € 21,13 per dag de op een na prijzigste parkeerplek.

 

P1 Front (€ 163 per week)

P1 Front Brussel AirportMet 1918 beschikbare parkeerplaatsen, bevindt de P1 Front zich recht tegenover de vertrekhal van de luchthaven. Deze volledig uitgeruste parking met aanduiding van vrije parkeerplaatsen biedt tevens verschillende gratis oplaadpunten voor elektrische wagens aan. Dit is een goede parkeerplek wanneer u niet ver wilt lopen of eventueel haast heeft. Hier betaalt u helaas wel de prijs voor.

 

P Lock (€ 150 per week)

Lock Parking Brussel AirportBij de P Lock parking parkeert u middels hetzelfde concept als bij de P1 VIP Parking. Het prijsverschil tussen deze twee parkeergelegenheden zit in de afstand van de luchthaven. Zoals vermeld is de reistijd van de P1 VIP 1 minuut. Echter is de reistijd vanaf P Lock 4 minuten lopen. De parkeerplek is uiterst goed beveiligd en daardoor kunt u zonder zorgen op reis.

 

P3 Holiday (€ 123 per week)

P3 Holiday Brussel AirportGelegen op enkele minuten van de luchthaven, biedt de P3 Holiday 2400 plaatsen aan in een goed uitgeruste parking. De parking biedt u een moderne parking in een aangename omgeving aan met de mogelijkheid om uw elektrische auto op te laden.

 

Reservation Zone (€ 102 per week)

Logo Reservation ZoneDe parkeerplaatsen die gelegen zijn in de Reservation Zone zijn enkel toegankelijk met een vooraf betaalde online reservering. Deze overdekte parking biedt u het beste tarief aan voor een parkeerplaats dichtbij de terminals. Bovendien heeft u dus garantie op een vrije parkeerplaats. Dit is niet bij veel on-airport parkeeraanbieders mogelijk en daarom wel aan te raden voordat u op het laatste moment nog een parkeerplek moet zoeken die niet vol zit.

 

Discount 1 (€ 70 per week)

Discount 1 Brussel AirportDe Discount parking hebben 600 parkeerplaatsen en zijn gelegen in de cargozone. U maakt tussen 04:30 en 00:30 gebruik van het openbaar busvervoer met 'De Lijn'. Buiten die tijden rijdt er een shuttlebus. De pendelbussen brengen u binnen 10 minuten naar de luchthaven en dit zit bij de getoonde prijs inbegrepen. 

 

Disclaimer:

  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen, ten minste 2 weken van tevoren gereserveerd, in de periode mei 2024.
  • De prijzen van de officiële airport producten komen direct van de officiële Brussel Airport parkeren website, de kosten voor het parkeren hier zijn inclusief online reservering.
  • Wilt u weten wat de tarieven zijn voor parkeren op de luchthaven? Selecteer uw reisdata, vergelijk de mogelijkheden en boek de gewenste parkeerplaats! 

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving