#1 Nr. 1 In Service 96% beveelt ons aan! Géén reserveringskosten
Bekijk direct zelf de parkeertarieven voor uw vakantie! Vul uw reisdata in en ontdek hoeveel u kunt besparen!
Informatief 12 Aug 2019

Parkeertarieven Brussels Airport

Parkeertarieven Brussel Airport

Indien u via onze zuiderburen een vlucht boekt, is de kans groot dat u vanaf Brussels Airport zult vliegen. De luchthaven wordt ook wel Zaventem Airport genoemd en is de nationale luchthaven van België. Er vliegen jaarlijks ruim 25 miljoen reizigers met de luchthaven en hiermee is het tevens het grootste vliegveld van het land. Echter dienen al deze passagiers eerst bij de luchthaven te komen en het merendeel hiervan komt met de auto. Het zoeken naar een voordelige, betrouwbare en comfortabele vorm van parkeren Brussels Airport kan een chaotische klus worden.

Om die reden creëren wij wat orde en zetten we alle verschillende parkeermogelijkheden voor u op een rijtje! Zo kunt u een weloverwogen keuze maken en voorkomen dat u komt te zitten met onnodige hoge kosten parkeren Brussels Airport. Bent u geïnteresseerd in een van de parkeermogelijkheden? Klik simpelweg op het linkje van de desbetreffende parking en vindt uitgebreidere informatie. Daarnaast kunt u met behulp van onderstaand overzicht in een oogopslag de parkeertarieven Brussels Airport aflezen!

Parkeeraanbieder

Parkeervorm

Kosten per week

(8 dagen)

Kosten per dag

Transfer tijd

Officiële Parkeermogelijkheden

P1 Fast zone

Loopafstand

€ 208,00

€ 26,00

1 min

P1 VIP

Loopafstand

€ 201,00

€ 21,13

1 min

P1 Front

Loopafstand

€ 143,00

€ 17,88

3 min

 P Lock

Loopafstand

€ 131,00

€ 16,38

4 min

P3 Holiday & P2 Economy

Loopafstand

€ 113,00

€ 14,13

4-6 min

Car hotel

Shuttle

 € 112,00

€ 14,00

10 min

Reservation Zone

Loopafstand

€ 101,00

€ 12,63

6 min

P4 Long Term

Shuttle

€ 81,00

€ 10,13

3 min

Discount 1 & 2

Shuttle

€ 59,00

€ 7,38

10 min

Budget Parkeeraanbieders

SkyParking

Shuttle

€ 49,00

€ 6,13

10 min

Aeropark

Shuttle

€ 63,00

€ 7,88

7 min

Brussels Airport Express Zaventem

Shuttle

€ 80,00

€ 10,00

5 min

Park and Go

Shuttle

€ 89,00

€ 11,13

6 min

SkyParking

Valet

€ 109,00

€ 13,63

0 min

 

* De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen in de periode september 2019, mits u ten minste twee weken van tevoren reserveert.
* De officiële Brussels airport parking tarieven zijn afkomstig van de officiële Brussels Airport parkeren website.
* Omdat bovenstaand overzicht alleen de toen beschikbare parkings bevat, kunnen er enkele ontbreken

Overzicht van de parkeertarieven bij Brussels Airport

Als u bovenstaand overzicht van de tarieven parkeren Brussels Airport bekijkt, valt het u waarschijnlijk meteen op dat de budgetaanbieders goedkoper zijn dan de officiële parkeerplekken.
Zowel de shuttle- als de valetservice zijn voordeliger en overigens direct op onze website te reserveren! Deze shuttlebussen rijden via een flexibel schema waardoor u gegarandeerd binnen 30 minuten op weg bent naar de luchthaven. Indien u middels een valetservice parkeert, brengt de gecertificeerde chauffeur uw auto naar de parkeerplaats, terwijl u al aan het inchecken bent! De parkeerplaatsen op loopafstand zijn helaas enkel via Brussels Airport te reserveren, maar hier liggen de parking luchthaven Brussels tarieven wel aanzienlijk hoger.

Budget Parkeermogelijkheden

SkyParking Shuttle (€ 49,00 per week)

Skyparking ZaventemSky Parking Zaventem ligt op nog geen 10 minuten van de luchthaven. De gratis shuttle bus brengt u naar het vliegveld en rijdt 24 uur per dag en 7 dagen per week. Laat uw auto met een gerust hart achter, daar het terrein 24/7 beveiligd wordt met camera’s en parkeerwachters. Het is mogelijk om uw auto kosteloos overdekt te parkeren. Naast een shuttle service, biedt Skyparking ook het parkeren middels een valetservice aan (€ 109,00 per week). Dit is de enige aanbieder die u deze mogelijkheid biedt en zelfs overdekt parkeren is hier mogelijk!

Aeropark (€ 63,00 per week)

Aeropark Brussels AirportAero Park 1000 is, naar verhouding, met 1000 plaatsen een klein parkeerterrein en ligt op 3 minuten van de snelweg. Het terrein is dag en nacht geopend en er is altijd personeel aanwezig. Het verlichte buitenterrein heeft een goede beveiliging, is volledig omheind en verhard. De shuttlebus staat gereed als u een half uur voor aankomst naar Aeropark 1000 opbelt. Bij aankomst geeft u de autosleutel aan een medewerker die de auto voor u parkeert. Zo hebt u geen wachttijd en binnen 7 minuten bent u op Brussels Airport.

 

Brussels Airport Express Zaventem (€ 80,00 per week)

Parking Express Zaventem heeft een overdekt parkeerterrein en ligt op slechts 3 kilometer van Brussels Airport. Bij aankomst op de parking overhandigt u de autosleutel aan een medewerker en kunt u de reis vervolgen met een luxe gratis shuttlebus. De autosleutel wordt veilig opgeborgen in een kluis. De reistijd naar vliegveld Zaventem is ongeveer 5 minuten. Op de dag van terugkomst neemt u contact op met Parking Express Zaventem en staat de shuttlebus voor u klaar bij de terminal om u terug te brengen naar de parkeerplaats. De parkeerplaats is 24 uur per dag geopend.

 

Park and Go (€ 89,00 per week)

Park and Go Brussels AirportHet geasfalteerde terrein van Park and Go wordt uiterst goed beveiligd door middel van een omheining plus slagboom. Daarnaast is de parking 24 uur per dag geopend én bewaakt. Een unieke mogelijkheid is dat u bij deze parkeergelegenheid uw autosleutels mee kan nemen op reis. Tijdens het parkeren wordt u netjes geholpen met uw bagage en er is zelfs een wachtruimte beschikbaar. Goed om te weten is dat er geen maximale doorrijhoogte is en u hier dus zorgeloos kunt parkeren!

 

Officiële Parkeermogelijkheden

Hieronder staan alle luchthaven Brussels parking tarieven gegeven, iedere parking met een korte toelichting. Indien u meer informatie wenst over de desbetreffende parking, kunt u simpelweg op de link in de tekst klikken. Deze officiële parkings zijn duurder dan de budgetparkings en niet via ons platform te reserveren. Daarnaast bestaan er bij deze parkeergelegenheden minder annuleringsmogelijkheden.

P1 Fast Zone (€ 208,00 per week)

De Fast zone is de duurste parkeergelegenheid omtrent Brussels Airport en maakt deel uit van de P1 Front parking. U wordt gegarandeerd dat dit de snelste toegang tot de vertrekhal van Brussels Airport is en dit maakt het de ideale parking voor zakenreizigers die graag inchecken in een recordtijd. De parking heeft slechts 165 plaatsen. Online reserveren is NIET mogelijk.

 

P1 VIP (€ 201,00 per week)

P1 VIp Brussels AiportGeeft u de prioriteit aan extra beveiliging en een uitstekende service? Dan is de P1 VIP Parking wellicht een goede keuze! De parking bevindt zich op slechts 100 meter van de luchthaven af en is daarmee op 1 minuut loopafstand gelegen. Het is mogelijk om vooraf een plekje te reserveren. Het is met een tarief van € 21,13 per dag de op een na prijzigste parkeerplek.

 

P1 Front (€ 143,00 per week)

P1 Front brussels AirportMet 1918 beschikbare parkeerplaatsen, bevindt de P1 Front zich recht tegenover de vertrekhal van de luchthaven. Deze volledig uitgeruste parking met aanduiding van vrije parkeerplaatsen biedt tevens verschillende gratis oplaadpunten voor elektrische wagens aan. Dit is een goede parkeerplek wanneer u niet ver wilt lopen of eventueel haast heeft. Hier betaalt u helaas wel de prijs voor.

 

P Lock (€ 131,00 per week)

P1 Lock Brussels AirportBij de P Lock parking parkeert u middels hetzelfde concept als bij de P1 VIP Parking. Het prijsverschil tussen deze twee parkeergelegenheden zit in de afstand van de luchthaven. Zoals vermeld is de reistijd van de P1 VIP 1 minuut. Echter is de reistijd vanaf P Lock 4 minuten lopen. De parkeerplek is uiterst goed beveiligd en daardoor kunt u zonder zorgen op reis.

 

P2 Economy (€ 113,00 per week)

P2 Economy Brussels AirportGelegen op ongeveer 4 minuten van de luchthaven, biedt de P2 Economy het ideale compromis tussen een gemakkelijke toegang en een ietwat aantrekkelijker tarief. Online reserveren is echter NIET mogelijk. Houdt hier tijdens uw reis rekening mee, zodat u niet voor een volle parkeerplaats komt te staan zonder kennis over een mogelijk alternatief.

 

P3 Holiday (€ 113,00 per week)

P3 Holiday Brussels AirportGelegen op enkele minuten van de luchthaven, biedt de P3 Holiday 2400 plaatsen aan in een goed uitgeruste parking. Voor hetzelfde tarief als de P2 Economy, biedt de P3 Holiday u een moderne parking in een aangename omgeving aan. Ook hier is vooraf een online reservering maken NIET mogelijk.

 

Car Hotel (€ 112,00 per week)

Car Hotel brussels AirportHet Car Hotel is een variant op de andere shuttle mogelijkheden; P4 long term, Discount 1&2. Daarom is de prijs die u voor het hotel betaalt ook een stuk hoger. Dit zit in de veiligheid van de parkeerplek. De parkeerplaats wordt namelijk uiterst goed beveiligd en daarom kunt u zorgeloos op reis wanneer u hier parkeert.

 

Reservation Zone (€ 101,00 per week)

reservation Zone Brussels AirportDe parkeerplaatsen die gelegen zijn in de Reservation Zone zijn enkel toegankelijk met een vooraf betaalde online reservering. Deze overdekte parking biedt u het beste tarief aan voor een parkeerplaats dichtbij de terminals. Bovendien heeft u dus garantie op een vrije parkeerplaats. Dit is niet bij veel on-airport parkeeraanbieders mogelijk en daarom wel aan te raden voordat u op het laatste moment nog een parkeerplek moet zoeken die niet vol zit.

 

P4 Long Term (€ 83,00 per week)

De P4 Long Term ligt gelegen op ongeveer 3 minuten van de luchthaven en hier parkeert u middels een shuttleservice. In tegenstelling tot de andere shuttleparkeermogelijkheden, bestaat bij deze parking ook de mogelijkheid om kort te parkeren. Er wordt een tarief van € 4,00 voor 1 uur gerekend en voor een gehele dag betaalt u € 18,00. Hier geldt; hoe langer u parkeert, hoe minder u betaalt.

 

Discount 1 & 2 (€ 59,00 per week)

De beide Discount parkings hebben 600 parkeerplaatsen en zijn gelegen in de cargozone. Zij bieden de laagste tarieven voor een langer verblijf aan. Een shuttledienst heeft een 24/7 verbindingsdienst van en naar de terminals van Brussel Airport. De pendelbussen brengen u binnen 10 minuten naar de luchthaven en dit zit bij de getoonde prijs inbegrepen. Met een tarief van € 7,38 per dag is dit de meest voordelige parking die er aangeboden wordt.

 

 

 

Bekijk informatief-artikelen Naar alle artikelen
Gerelateerde artikelen P1 Front Brussel P1 Front Brussel 12 Aug 2019
Volg ons voor handige tips en inspiratie
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b
App met ons ( Ma t/m vr: 09:00 - 17:00 )